Roseland Musical és una companyia creada per Marta Almirall amb més de 30 anys d’experiència en la creació i producció d’espectacles de dansa per a tots els públics amb un interès molt especial en acostar la dansa al públic infantil.

Des del seu inici la companyia ha procurat la màxima qualitat en els seus espectacles és per això que ha comptat amb les creacions originals d’un grup de professionals en cada un dels àmbits artístics, les músiques han estat especialment creades per a cadascun dels nostres espectacles pel compositor José Manuel Pagán (premi Gaudí per la banda sonora de la pel·lícula Pa Negre), els nostres guions de David Cirici a la primera etapa de la companyia i de Manuel Veiga en la segona, han nascut sempre d’idees originals i atrevides que han estat adaptats al nostre llenguatge que és la dansa. Els escenògrafs són artistes plàstics, que han aportat a la companyia un caràcter molt especial tant en la realització d’escenografies com en el disseny de vestuari. Hem comptat amb el treball artístic de Perico Pastor, Inés Batlló, Montse Ginesta i Rosa Ros i realitzadors com Luis Traveria , Rosa Soler i Manuel Peña, tots ells grans professionals del món de les arts escèniques.

El 2007, la companyia va rebre el Premi Nacional de Cultura en la categoria de Dansa, convertint-se en la primera companyia de públic familiar a rebre aquest guardó.

Durant tots aquests anys Roseland ha compaginat aquesta tasca de creació amb les direccions artístiques de grans esdeveniments, cerimònies de gran format com la celebració del Centenari del FC Barcelona, diferents edicions dels Specials Olímpics, les Cavalcades de Reis de Barcelona des de 2006 al 2008, la direcció coreogràfica de l’espectacle d’Inauguració de l’Expo SARAGOSSA 2008.

El món Roseland va aparèixer a la gran pantalla en la pel·lícula dirigida per Rosa Vergés TIC TAC presentada al Festival de Berlín que va rebre diferents premis en Festivals de Cinema Infantil en Estats Units i Itàlia, nominada als Goya a la millor composició musical.

Onze produccions de dansa-teatre avalen la seva trajectòria. La companyia ha fet ballar, raspalls de dents, mosques i escarabats, flors, orelles i nassos, musclos i calamars sobre els escenaris de Catalunya, Espanya, França, Itàlia, Hong-Kong, Singapur, Estats Units … tot amb l’objectiu de portar la màgia de la dansa arreu del món.

L’aportació de la creació audiovisual de Franc Aleu, artista audiovisual, guardonat en l’edició 2012 dels Premis Nacionals de Cultura de la Generalitat de Catalunya en l’apartat de audiovisual per l’impacte de les seves creacions visuals, a la dansa de Roseland en les recents produccions de la companyia, Pinocchio i Viatge al centre de la terra SXXI ha suposat un nou llenguatge escènic, espectacles on conviuen la dansa i la música amb les projeccions creant un efecte 3D que projecta les obres a unes dimensions sorprenents en un espai escènic on el real i el virtual conviuen en perfecta sincronia.