GEOMETRIA

Geometria es un espectacle de dansa amb increïbles projeccions 3D que prenen com a punt de partida una de les ciències més antigues de la humanitat: la geometria. Un cercle, quadrat i triangle són tres figures destacades d'aquest fascinant muntatge que combina música, imatge i moviment: dansa contemporània, acrobàcies i dances urbanes.

INAEM 02 MONOCROMATICO BLANCO Y PLATEA.j
AS2 HORIZONTAL.png
  • Facebook
  • Instagram
  • Facebook
  • Instagram
  • Instagram

Ballarina, coreògrafa i creadora en constant desenvolupament i moviment. 

Caracteritzada per la seva versatilitat i facilitat d'adaptació, Aina ha anat experimentat en diferents estils i àmbits de la dansa urbana i contemporània al llarg dels últims 20 anys. En l'àmbit de les danses afro-descendents, apreses entre USA, França i el Senegal, s'ha interessat per la competició, el freestyle, la coreografia i més concretament en la creació escènica.

El seu clar interès per l'estètica i la seva formació en fotografia l'han portat a dirigir nombrosos curts de vídeo-dansa al costat del videògraf Marc Costa i comptant amb grans ballarins del panorama espanyol, rebent premis en reconeguts festivals internacionals com Homescreen (Sant Diego).

A part de dirigir el seu propi projecte Cia Aina Lanas col.labora com a intèrpret i co-creadora en projectes com Cia InMotus, Alex Serra Music, LaCerda i Jazzbetween.

La seva incessant carrera la converteix en un referent de la dansa urbana/contemporània a Espanya.

Ha trepitjat escenaris de nombrosos festivals com: HOP, Figueres es Mou, Deltebre Dansa, LaMachine, Nòmada, La Mercé, Sismògraf, Loop, Dança Almada, SchaubudenSommer, Spoffin, entre altres.

Es formà a la Company & company (Barcelona) en dansa moderna i hip hop (2011 - 2015) . A partir de 2015 va començar la seva recerca en la fusió de les danses urbanes amb les danses contemporànies aprenent de diferents professionals, tant nacionals com internacionals.

Al gener de 2017 viatja a Costa Rica per indagar més en la dansa contemporània física realitzant el curs "Revés".

En 2018, dins del programa de formació Fre3 Bodies, és intèrpret de "Pilot Project" amb coreografies de Diego Sinniger, Vero Cendoya i Kiko López. Ha treballat amb les companyies: Les Impuxibles ( "Limbo", 2017-2018) i Nicolás Richinni Company ( "Huntresses", 2017), co-creadora i intèrpret en la peça "No Sin Mis Huesos" d'Iron Skulls Co (2016-2018), que li ha permès actuar en teatres de tota Europa. En 2016, al costat de Carla Sisteré, va crear el Col·lectiu Kä i la seva peça "Que no t'he dit" es va representar a diferents llocs de Catalunya i el País Valencià, i al  2019 al festival MAC de Barcelona. Actualmente és ballarina de la Cia. Aina Lanas en la peça "MAWU", de la companyia Roseland amb "Geometria" i de la companyia Cobosmika en l'espectacle per a públic familiar "Scrakeja't 2.0".

Es considera una intèrpret molt versàtil en recerca d'un moviment que aconsegueixi unir tot allò que resideix a la memòria de seu cos: les acrobàcies, el hip hop, la velocitat de moviment, la gestualitat teatral, la sensibilitat i la habilitat gimnàstica; volent aconseguir així un cos global que viatja de el control al descontrol a través de les emocions.

GUILLEM RIPOLL

Actualment ballarí de l'espectacle Geometria de la companyia Roseland des del desembre 2020

Ballarí independent a Espanya, amb seu a Barcelona. Implicat en el col·lectiu KAMPAI (actuant a SISMÒGRAF, Olot (2018) i LA BANDA, de Ground Sisters (actuant a: ALMERIA TEATRE (maig 2020), 10è Brno Tap 2019 Festival, República Txeca (com a empresa convidada) i al Certamen Internacional de Coreografia Burgos Nova York (2019).

Guanyadors del concurs coreogràfic The Best On amb les peces Subterfugio (2016) i Mirage (2019) amb la companyia de dansa KAMPAI al Teatre de la Llotja, Lleida.

2014-2016. Ballarí de la companyia KULBIK (de Kanga Valls), companyia de hip-hop, contemporània i mímica de Barcelona, que actua a DANZA A ESCENA (circuit artístic arreu d’Espanya).

Ballarí per l'artista Alex Serra en els seus concerts videoclips , https://www.youtube.com/watch?v=QlMHU6EczQ4

Ballarí per l’artista Fernando Costa al Sant Jordi Club.

Showreel: https://vimeo.com/402940023